Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Civila certifikat

attblitransportpilot

Ytterligare en produktiv vecka lämnar vi bakom oss. Denna vecka flög vi upp till Borlänge för att flyga upp för de civila certifikaten. Har nämnt det tidigare, men som transportpilot i flygvapnet flyger man både enligt militära och civila flygregler, och då är det även lämpligt med ett civilt certifikat. Så vi begav oss som sagt upp till Borlänge och genomförde uppflygningarna där som består av teoretiska delar, som att förklara flygregler men också att kunna förklara systemen hos flygplanet och dess begränsningar. Därefter blev det flygning där man ska visa att man förstår hur olika inflygningar fungerar men även olika nödprocedurer i flygplanet. Det gick fint för oss båda och nu ser vi fram emot att flyga lite mer ”på riktigt”, inte bara öva nödprocedurer hela tiden :)

Skolflygplanet i Borlänge!

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

1 kommentar

  • Anders 5 juni 2020 12:57

    Kul att följa din blogg!!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.