Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Full fart

attblitransportpilot

Veckorna verkligen flyger fram här i Ljungbyhed. Vi har varit här i sex veckor och det var väldigt länge sen som jag flög så mycket som vi har gjort här, speciellt de senaste dagarna. Förra veckan blev det flygning med Beechcraften på dagarna och på kvällarna flög jag en Slingsby som är ett litet propellerflygplan som man kan skola avancerad flygning i. Vi övade på att ta sig ur okontrollerade lägen med flygplanet och då gäller det att flyga ett flygplan som faktiskt tål att manövreras lite mer. Visst har vi redan gjort mycket av sådana övningar i SK60:n, men nu behövde detta genomföras ändå för de civila myndigheterna. Alltid kul att få prova ett nytt flygplan och att få nya tips från andra instruktörer.

Denna vecka har vi också fått en hel del gjort. Vi har flugit beechcraften varje dag och på eftermiddagarna har vi flugit simulator i ca 4h och övat nödåtgärder. Klivit upp vid 6 taget på morgonen och varit hemma vid 8-9 på kvällen och då ramlat direkt i säng för att ta nya tag nästa morgon. Det är underligt hur trött man kan bli av att sitta i ett flygplan och bara använda hjärnan... Skönt med helg helt klart för att återhämta lite! Men vi har fått väldigt mycket gjort och således börjar det närma sig uppflygning för de civila certen. Finns det något bättre än riktigt produktiva veckor som dessa?

Trevlig helg! Jag ska göra allt annat än att tänka på nödåtgärder, procedurer och checklistor, det lämnar jag till nästa vecka igen! :)

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.