Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Flygstopp

attblitransportpilot

Ja, nu var det ett par veckor sedan jag skrev här. Och det är helt enkelt för att vi inte har flugit något sedan sist.

SK60 är ett rätt så gammalt plan och har varit med ett tag nu, så det är rätt självklart att det då och då upptäcks saker som behöver lagas och fixas, precis som på lite äldre bilar. Som tur är så har vi ju tekniker som upptäcker och fixar allt sånt här. Men visst är det trist att inte flyga för tillfället. Vi har istället haft en hel del teori, blivit bättre på både innebandy och hockey och fixat massa annat administrativt. Så snart går vi på julledighet och jag håller tummarna för att vi kommer upp i luften igen efter jul! Något som jag riktigt saknar är att se solen varje dag, det är en riktigt bra förmån om något!

Fick en fråga angående synskärpa inför ansökan, om det går att ha lägre synskärpa än kravet 1,0 på vardera öga till tillexempel transportpilot. Och så vitt jag vet så går det inte att ha lägre synskärpa till någon av flygtjänsterna (gripen/transport/helikopter) vid antagningen så som det ser ut nu! Men samtidigt kan man ju alltid testa söka, jag hade inte testat min syn innan jag sökte så jag visste inte ens om det skulle vara ett problem.

 

 

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.