Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Lågflyg och mörkerflyg

attblitransportpilot

Den taktiska utbildningen rullar på och vi som går mot transport har nu börjat fokusera mer på de vi kommer syssla med i framtiden. Vi har hittills flugit väldigt mycket lågflygning, rote och även hunnit med en mörkerflygning. Lågflygningen är väldigt kul, men också väldigt krävande. Fullt fokus och mycket planering och förberedelser innan passet krävs för att det ska bli bra.

Vi planerar själva lågflygningarna och igår flög vi norrut. Helt klart favoritområdet att flyga i. Dels är det lite mer kuperad terräng och det går att utmana sig själv lite mer i flygningen. Samtidigt är det också väldigt fint och vi har flugit förbi många fina platser som jag aldrig sett innan. Nu härnäst väntar jag på att få genomföra ett nöd-pass i våran simulator. Vi gör lite såna pass då och då för att kunna öva de procedurer/händelser som kanske inte lämpar sig att öva på riktigt.

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

1 kommentar

 • Karl 23 november 2019 14:36

  Hej !
  Tack så mycket för dessa informationer. Jag blir väldigt inspirerat att söka in.
  Däremot undrar jag om är det möjlig att söka in om man har synskärpa av 1.0 på ett öga, 0.9 på det andra och igen 1.0 tillsammans.

  I "ANSÖKAN TILL GENOMFÖRANDE AV KOMPLETTERANDE PROV - PILOT" står det att man måste ha "Synskärpa lägst 1,0 på vartdera ögat utan korrektion", stämmer det också för de som önskar att bli transportflygpiloter?

  Tack på förhand !

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.