Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

GTU

attblitransportpilot

Vi är i full gång med nya skedet – GTU. 2 intensiva veckor har redan gått och vi flyger vidare. Nu lämnar vi det mesta som vi lärt oss tidigare, förutom grunderna, bakom oss och flyger flygplanet mer vid dess gränser. Ja, kanske inte helt vid dess gränser ännu, men vi närmar oss även dit så småningom. Tempot har ökats, flyghöjderna har blivit lägre och vi flyger även i lite högre hastigheter än tidigare.

Vi har även hunnit med att besöka våra kollegor som styr och håller koll på oss i luften – flygstridsledarna. Vi hade ett par dagar tillsammans med dom där vi fick testa på att själva stridsleda varandra i en simulator och få en förståelse för deras arbete och hur det faktiskt går till. Väldigt kul det lilla vi fick testa på dessa dagar, så vill ni ha ett roligt jobb men inte spaka flygplan så kan jag verkligen rekommendera flygstridsledare!

Nu framöver fortsätter vi med mer roteflygningar, lågnavigeringar och sist men inte minst så stundar snart våran efterlängtade examen... Vi har som sagt tidigare blivit lite förskjutna i tiden med vår examen och nu är det äntligen snart här! Nu har vi visserligen redan gått vidare med utbildningen och till nästa steg, men det ska fortfarande bli skönt med ett riktigt ”avslut” och att få vingarna såklart!

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.