Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

En söndag

attblitransportpilot

Det är inte bara så att vi enbart flyger hela tiden. Vi har under hela året haft olika teoretiska uppgifter att göra också. Det kan vara att presentera olika flygrelaterade ämnen för gruppen, läsa på om regelverk, flygplanet eller som nu, aerodynamik.

Vi ska läsa på om just högfarts aerodynamik, vilket är rätt rimligt. Luften ter sig lite annorlunda efter vissa farter och det är alltid bra att känna till varför och hur. Därför blev det en söndag läsandes detta. Jag har dock gjort annat också, tvättat bilen, tagit en väldigt lång powernap (min specialitet kan man säga..) och bara haft söndag helt enkelt. Rätt skönt! Ska snart åka iväg med några och köpa lite middag, det blir grillning såklart! Vi invigde dock vår nya grill på boendet redan i fredags, riktigt svenskt kändes det som. Så fort solen kommer fram står man där i kylan och grillar! Det är härligt!

 

Fortsatt trevlig söndag!

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

4 kommentarer

 • attblitransportpilot 23 april 2019 22:38

  Hej! Kan försöka förklara i ett inlägg framöver lite mer vad vi fördjupar oss i under utbildningen!

 • attblitransportpilot 23 april 2019 22:37

  Hej, kul att du uppskattar det!

 • Viktor 16 april 2019 08:09

  Riktigt intressant att följa! Mer!

 • Carlandrea 15 april 2019 11:51

  Hej !
  Tack för informationer som du ger.
  Jag undrade: vilka ämne finns under hela utbildningen?

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.