Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Ut i skogen!

attblitransportpilot

Nu drar vi ut i veckan på överlevnadsövning. Det är några stycken som ska genomföras och det här är väl den första riktigt överlevnadsövningen som är flygrelaterad för vår del. Vi ska spendera ett par dagar ute i skogen med den utrustning som vi har i flygplanet, och ja, det är väl inte supermycket, men ändå lite grann som man kan använda för att få det någorlunda bra där ute! Det ska bli kul, jag gillar små bra trixiga knep en kan ta till för att underlätta i skogen och bara fantasin sätter egentligen gränserna.

Annars hoppas jag väderguden är något så där snäll mot oss i veckan, återkommer sen hur det har gått när vi är tillbaka och jag kanske har ätit något annat än granbarr! Trevlig vecka på er och njut av att ni får sova inne i en varm säng, det är inte att underskatta..

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.