Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Första loopingen!

attblitransportpilot

Vi flyger på hela veckorna här på flygskolan och flygpassen löser av varandra en efter en. Idag flög jag ett repetitionspass för att repetera de manövrar vi gått igenom hittills och öva på det som kanske behöver nötas lite till. I slutet av passet så ingick det även att testa på lite skolmässig AVA, som står för avancerad flygning. Min lärare visade först hur övningarna skulle gå till och jag försökte därefter efterlikna så gott jag kunde. Första manövern blev en looping och det är inte varje dag man gör sin första looping hörrni! Det var ”tyngre” än jag förväntat mig och det gällde att ta i lite för att det skulle bli något utav det hela, men vi kom runt! Därefter blev det tunnelroll, gunga, topproll och ungefär där kunde jag inte längre förtränga åksjukan...

Men, åksjuka går över och det är bara vänja sig. Däremot angående flygningen så kändes det mer naturligt än jag trott, det var liksom enklare än förväntat att flyga upp och ner! Kul i vilket fall som helst. Efter flygningen hade vi gemensam träning och det blev ett core/tabata pass som var riktigt svettigt. Nu på kvällskvisten har vissa packat för den kommande överlevnadsövningen och andra planerat inför morgondagens navigationsflygning.

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.