Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Flyg och Fys

attblitransportpilot

Ungefär det dagarna går ut på här på Flygskolan, flyg, fys och teori. Idag var fjärde flugpasset för min del och det handlade om att göra svängar utan att varken stiga eller sjunka samtidigt. Kan alltid finliras i oändlighet och man kan ligga och precisera ner på ett tiotal i meters höjdskillnad efter ett tag. Riktigt kul pass som jag själv kanske uppskattade mest hittills eftersom jag inte blev åksjuk denna gång och verkligen kunde njuta av passet och solskenet ovan moln, så kul!

Efter dagens flygningen blev det lunch, lite genomgång och därefter fys. Imorgon börjar vi dagen med hockey vilket ska bli jäkligt roligt! Jag själv har aldrig spelat hockey och ser fram emot att testa iallafall, återkommer om skridskokunskaperna sen barnsben är kvar... Nu ska jag gå och laga middag och kanske avnjuta ett avsnitt halv åtta hos mig och sen idol med resten av kullen, brukar vara det vi gör på kvällskvisten tillsammans.

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.