Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Onsdag på en torsdag

attblitransportpilot

Jag tror aldrig jag har upplevt en vecka som gått så här fort tidigare. Jag var helt övertygad om att det var onsdag i torsdags, och försökte till och med övertala en kursare som också var lite dagblind att det såklart var onsdag? Veckan har alltså gått i ett och även om den kanske inte varit händelserik så har den samtidigt varit det, om ni hänger med? När allt är helt nytt – ny miljö, nytt boende, nya lärare, ny utbildning och nya vardagsrutiner så krävs det inte så mycket för att hjärnan ska jobba på högvarv.

I vilket fall är det så jäkla kul, jag stormtrivs! Vi har under denna vecka bekantat oss med checklistor, flygplanet, cockpit, katapultstolen och lite med utrustningen. Vi har även hunnit med att genomföra årliga medicinska undersökningarna som krävs för flygtjänst (gäller både civilt som militärt) och blivit tilldelade våra flyglärare! Förhoppningsvis hoppar vi in i flygplanet under nästa vecka och det är en förväntansfull flygkull inför det ska ni veta.

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.