Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Första veckan på flygskolan och inte ens en uppdatering?

attblitransportpilot

Det har en ganska naturlig förklaring ska ni veta, vi har varit ute i skogen i nästan 3 dagar och mobilerna lämnades hemma. Inte trodde vi att redan andra dagen på flygskolan i Linköping skulle spenderas där? Vi har haft lite grundläggande överlevnadsutbildning men även teambuilding. Det var väldigt givande och redan på dessa dagar känner jag att jag kommit mycket närmre gruppen än innan, även om vissa av oss spenderat nästan 2,5 år tillsammans snart. Vi har även två tillskott i gruppen, en som läst till officer sedan innan och en som läst en anpassad officersutbildning på 1 år (redan högskolepoäng sen innan) så dessa två fick även chans att komma in i gruppen ordentligt också.

 

Det är väl till största del vad den första veckan handlat om och nästa vecka blir det lite läkarundersökning och fixa till det sista med flygutrustningen. Inget flyg ännu men när utrustningen är klar tror jag det inte dröjer länge innan vi alla sitter där i varsin sk60!

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.