Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

2017-08-29

attblitransportpilot

Just nu är vi mitt inne i första tentaplugget för terminen. Vi har första tentan om ett par dagar och denna gång handlar det om sensorer, ledningssystem och massa smått och gott. Jag själv bävade lite inför denna kursen, och visst är det mycket plugg. Det är mycket tekniska system som en kanske inte riktigt reflekterat över tidigare, hur dem verkligen fungerar... Det får vi gladeligen lära oss nu. Men mitt i tentaplugget åkte ett gäng flygvapenkadetter upp till Luleå för att njuta av Försvarsmaktens huvudflygdag. Vi hade 2 riktigt fina dagar i Luleå och fick spendera tid där vi trivs bäst, bland alla flygplan!

Bland alla flygplan och blivande kollegor. Visst händer det att jag dagdrömmer mig bort till den dagen jag och min flygkull befinner oss på flygskolan. Nu är det ett tag sedan vi fick antagningsbeskedet – snart 2 år sedan. Tiden har på ett sätt gått fort samtidigt som det känns som att den stått still sedan dess.. :) Flygskolan känns väldigt långt bort, även fast det ”bara” är ett år kvar tills min kull befinner sig där. Men nog om det, nu borde jag sluta fundera på flygskolan, definitivt sluta skriva här och återgå till tentaplugget!

 

På återseende! :)

 

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.