Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Första veckan

attblitransportpilot

Nu är första veckan avklarad. Vi inledde direkt i måndags med kursstart -> Militärteknik. Nu dammas de gamla matte- och fysikkunskaperna av ska ni veta. Vissa formler har jag använt vid tidigare studier. Men nu gäller det att applicera dessa inom militärtekniken, såsom olika radarsystem, optiska sensorer och fordon. Det kommer kräva sin beskärda pluggtid. I början av veckan kände jag mig cool-lugn, det gör jag inte längre :)


En vanlig dag i skolan. Föreläsning där vi går igenom radarsystem.

En del av mig tycker dock det är skönt att denna kurs inte innebär en skriftlig hemtentamen, på x-antal tusen ord. Det har blivit ett par sådana hittills och det är skönt att bryta av lite. Nu blir det mer nöta formler, system och räkna matematik.

Bild från en av veckans föreläsningar där läraren hade byggt en egen modell av jorden + atmosfären för att kunna förevisa hur våglängder beter sig i atmosfären. Tydligare än så blir det nog inte!

Nu ska jag fortsätta nöta lite, innan jag tar en paus för att fortsätta en liten stund imorgon också. Har de tidigare kurserna lyckats hålla mig från att plugga under helgerna och varit noga med att ha fritid då. Men känner att jag får nog pausa min ”inget-plugg-på-helgen”- regeln för denna kurs åtminstone.

Trevlig helg! Hoppas ni njuter av den sista(?) sommarvärmen, det ska jag med göra. Snart :)

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.