Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

År 2

attblitransportpilot

Nu är sommarledigheten slut, om det gick för fort? – Ja :)

Vi i flygvapnet har sommarkurs likt de andra försvarsgrenarna i tre veckor och befinner oss i Uppsala. För vår del handlar sommarkursen om flygvapnet. Dels ordrar ur plutonchefs/kompanichefs -syn, olika funktioner och delar inom flygvapnet men även lufthot och vad vi faktiskt kan se från luften. Därför denna vecka (vecka 2 av 3) är vi indelade i grupper och får chans att flyga med FFK (Frivilliga Flygkåren) för att försöka identifiera objekt som en annan grupp har maskerat. Min grupp har idag maskerat och hoppas det ska bli riktigt svårt för den andra gruppen att upptäcka målen från luften. Det är första gången för de flesta att få se en gruppering och maskering från ovan, vilket kan vara en stor fördel för att veta vad som faktiskt fungerar och vad som inte gör det.

För marinens del är de ute och seglar med Gladan och falken, vilket går att läsa om på en annan blogg här på Försvarsmaktens bloggportal. Armén har bestigit Kebnekaise och därefter bedriver dem tjänst ute i fält. När sommarkurserna är slut återsamlas vi alla på Karlberg igen för att starta igång höstterminens akademiska studier. Det jag personligen ser fram emot mest denna hösttermin är när vi får åka ut till våra kommande förband för att vara med på försvarsmaktsövningen Aurora. Men mer om det senare.

 

 

 

 

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.