Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vinterbal

attblitransportpilot

Hej igen! Den senaste veckan har varit otroligt händelserik och jag har haft fullt upp nästa varje dag känns det som :)

Som jag nämnde förut så var alla 3 kurser på skolan förra veckan och vi hade dels en informativ träff med alla respektive inriktningar på skolan. Vi piloter hade en mysig kväll i riktig flygvapenanda måste jag säga.

Till helgen så var det däremot dags för 224 kursens första vinterbal. Balhelgen inleddes på fredagen med dansträning (vals, foxtrot och française) och cocktailparty. Under lördagen spenderades förmiddagen åt förberedelser och fotografering. Under eftermiddagen inleddes balen med traditionell susning upp för slottstrappan för att fortsätta in på småtimmarna efter mycket god mat, trevlig dans och mycket gott sällskap. Som ni ser på bilden nedan så hade vi utländska kadetter på besök från Norge och Danmark. Vinterbalen är en tradition sedan skolan startades 1792 och är en del i att representera skolan, därför är det många utländska gäster samt andra gäster närvarande vid vinterbalen.

Efter en mycket trevlig helg fortsätter vardagen på måndagsmorgon ändå och vi hade i vanlig ordning måndagsflås på eftermiddagen. Nedan kan ni se hur det ibland ser ut innan kursen beger sig ut för att träna löpning i alla dess former.

Måndagen slutade dock inte där utan våran Culthurgeneral (en kadett som är ansvarig för att i kursen upprätthålla den kulturella sidan) hade planerat in ett besök på kungliga operan för att kolla på en operett. Otrolig roligt och uppskattat från kursen.

Riktigt händelserikt den sista tiden på skolan och det ligger mycket planerat både inom kort- och långsikt. Men det gäller att inte glömma bort det vi faktiskt är på skolan för, att studera. Så självklart är det föreläsningar, seminarium och tentor i vanlig ordning under dagtid. Om än i något skymundan bakom dessa roliga event.

 

Trevlig kväll på er!

 

 

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.