Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Stridsveckor på Tungtransport

Armébloggen

Stridsveckor på Tungtransport. Foto Försvarsmakten

Efter lång väntan var det äntligen dags för 11.tungtransportpluton att genomföra vapen- och stridsutbildningar utöver gruppstridsövningar till fots. Våren drog igång med pansarskotts-, pistol- och kulsputeutbildning för att följas av en skjutvecka på Kråk. Därefter påbörjades eskort-/konvojeringsutbildningen med fokus på besättningsträning och stridsteknik med fordon. 

Under utbildningen har det naturligtvis genomförts ordinarie transportverksamhet med skillnaden att gruppcheferna fick vara kvar för att utbildas och tränas i ordermottagande, terrängvärdering samt teoretisk stridsteknik. Den avslutande veckan på utbildningen var en skjutvecka i Remmene och på Kråk. I Remmene sköts sammanstöt front och sida, alla vapenväxlingsövningar samt sammanstöt och urdragning med understöd. Kråk användes till rökgranatskastning och skjutning under gång.

Stridsveckor på Tungtransport. Foto Försvarsmakten

Utbildningen har i stort omfattat grundläggande principer som framryckning, strid i anfallsmålet (eller ”ur överfallsområdet” i vårt fall) och strid från stridsställning. Detta med lastbil både som möjlighet och begränsning. Förmågan som plutonen har byggt upp sedan juluppehållet är hög och nästa steg på trappan är att förhoppningsvis genomföra träning tillsammans med 425.komp i Älvdalen till hösten.

Jag vill tacka Lvkv-pluton för möjligheten på Kråk och jag vill även tacka Roger Rappell i Remmene för det stödet vi fick där. Tack! 

Lt Johan Revelj, Plutonchef
11.tungtransportpluton

Officiell blogg

Armébloggen är ett forum för dig som är intresserad av armén och markstridsfrågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

  • Stridsveckor på Tungtransport | UmeNytt.se - Nyheter Umeå Sverige - Nyhetsportal 26 augusti 2013 06:26

    [...] Armébloggen — Tag värvning: Försvarsmakten Rekrytering [...]

  • Johan Lindgren 10 juli 2013 21:28

    Trevligt och underhållande inlägg. Stridsveckorna har verkligen varit väl genomförda.
    Mvh Johan Lindgren, Regementsförvaltare P 4

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *