Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Tillfälle att träffa arméinspektören vid Ditt förband

Armébloggen

Möt arméinspektören vid Ditt förband. Foto Försvarsmakten

Arméinspektör, generalmajor Berndt Grundevik, genomför inför skifte på positionen som arméns främste företrädare en avslutande rundresa till arméns insatsförband samt några försvarsmaktsgemensamma förband.

Vid besöken kommer arméinspektören genomföra en samfälld personalorientering för disponibel personal i syfte att redovisa vad vi i armén tillsammans har uppnått, framtida utmaningar samt ge möjlighet till frågestund. På vissa förband kommer arméinspektören, i stället för en samfälld samling, träffa personalen ute i verksamheten. Vad som gäller för Ditt förband får Du reda på via ordinarie informationskanaler på hemförbandet.

Ta chansen att höra arméinspektörens sammanfattning av de senaste 5 årens utveckling och förändring av armén samt vad han kan se komma i såväl när som fjärran framtid. 

Här kan Du träffa arméinspektören under de kommande veckorna:

Datum Förband Ort/plats för genomförande
Fredag 08-24 SkyddC Umeå
  AJB Lomben
Måndag 08-27 P 7 Revinge
  LG Kungsängen
  LedR Enköping
Tisdag 08-28 P4 Skövde
  TrängR Skövde
  MSS Skövde
  K3 Karlsborg
  FöMedC Göteborg
  Lv6 Halmstad
  FMTS Halmstad
Onsdag 08-29 Ing2 Eksjö
  SWEDEC Eksjö
Torsdag 08-30 I19 Boden
  A9 Boden

 

Detaljerade uppgifter avseende tid och plats via Ditt hemförband.

Den 13 september genomförs en kommandoteckenöverlämning på Kavallerikasern där avgående arméinspektör generalmajor Berndt Grundevik lämnar sitt kommandotecken till pågående arméinspektör generalmajor Anders Brännström.

Major Ulrik Hansson-Mild, Arméinspektörens adjutant

 

Officiell blogg

Armébloggen är ett forum för dig som är intresserad av armén och markstridsfrågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

5 kommentarer

 • Ulrik Hansson-Mild 29 augusti 2012 12:36

  Hej Kristoffer!
  Du har helt rätt i att storforum inte är ett bra sätt för dialog och möta all typ av frågor. Vid de besök som inspektören gör försöker vi därför ordna så att man alltid får träffa soldater, personal, ATO m fl i olika sammanhang och platser som ett komplement till stor personalsamling. Detta innebär ju naturligtvis att inspektören inte kan träffa all personal i mindre grupper men viljan och ansatsen finns alltid där.

 • Kristoffer 28 augusti 2012 07:29

  Kan igentligen bara beröma AI för att han tar sig tid att besöka sina förband både hemma i Sverige men också internationellt. Däremot så är jag lite trött på dessa "stormöten" där våra generaler (alltså inte bara AI) talar till "massorna" under någon halvtimme eller två. Självklart ska alla anställda få möjlighet att få information om läget och ställa frågor till ledningen. Men måste det alltid ske i storforum? Varför inte bara acceptera att en nyanställd GSS-anställd har andra frågor än en erfaren speciallistofficer eller för den delen en nyexaminerad Major eller överstelöjtnant? Förstår att generalerna har mycket att göra men att bara ha dessa stormöten känns ändå som bortkastad tid då frågeforumet känns för stort och det några djupare frågor ställs så gott som aldrig. Alltså: Varför inte samla personalen efter storgenemgångarn i mindre frågegrupper där olika kategorier kan få svar på de frågor som intresserar just dem?

 • Pergite 23 augusti 2012 07:56

  Hej! Vet inte om detta är rätt ställe att skriva några rader på men gör ett försök. Vid ett tillfälle har jag fått förmånen att möta Berndt Grundevik då maken är officer vid K3. Du Berndt tog dig tiden att växla några ord, fråga hur det går hemma när maken är borta, vad han arbetade med, berömde både maken som är i väg men även mig som hemmavarande anhörig. Som anhörig så kände jag att du verkligen såg mig och att du var genuint intresserad. Detta möte gjorde stort intryck på mig då jag med all säkerhet är en anhörig av tusentals som du mött och det var många som ville ha din uppmärksamhet vid tillfället. Men återigen - varmt tack och lycka till med din nya befattning!

 • Ulrik Hansson-Mild 21 augusti 2012 13:30

  Bäste "Skräddaren"!

  När AI besöker arméförbanden ingår alltid frågor och redovisningar kring det lokala hemvärnet och de hemvärnsförband som är knutna till de olika förbanden och utbildningsgrupperna. Hemvärnet är en viktig del av vårt insatsförsvar och används regelbundet i nationella insatser. Vid denna, AI syntesresa, är självklart hemvärnspersonal vid de olika grundplattformarna välkomna att delta. Detaljer, liksom för övrig personal, regleras genom respektive regementschefs bestämmande lokalt.
  För att ytterligare belysa AI:s syn på Hemvärnet kan jag passa på att orientera om att generalmajor Grundevik under onsdagen den 22 augusti besöker Bohus-Dalsgruppen där bland annat cheferna ur hemvärnet kommer ges försvarsupplysning och möjlighet till frågestund. Likaså är redan tillträdande AI, generalmajor Anders Brännström, inplanerad att besöka hemvärnsövningar på Härads skjutfält 15-16 september.
  Hemvärnet är viktigt!

 • Skräddaren 21 augusti 2012 02:26

  Väldigt representativt för AI då han inte besöker ett enda HV-förband...

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *