Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

”Kan man byta förband?”

Armébloggen

Min resa började en tidig morgon i Kristianstad nere på rekryteringskontoret. Jag hade länge blivit påmind av vänner hur roligt de hade det under sin värnpliktstid. Själv gjorde jag aldrig värnplikten utan valde att söka Grundläggande militär utbildning (GMU) som en andra chans kan man säga.

Nere i Kristianstad hade jag som avsikt att komma så långt ifrån Halmstad som möjligt för att jag ville uppleva något nytt och varför då inte så långt bort som möjligt, då Halmstad är min hemort så fick jag förslaget Boden och där hamnade jag tillslut, på A9.

Mina tre månader i Boden var helt fantastiska, ett helt otroligt äventyr med underbara människor från hela landet. Jag ångrar ingenting och jag saknar faktiskt den tiden jag hade uppe i Norrland en hel del. Efter avslutad GMU sökte jag mig söderut av både sociala skäl och att det finns ett bra regemente i min hemstad. Jag tog under hösten 2011 anställning på P7 i Revingehed. Under min tid på P7 fick jag in foten inom ledning som lätt
mig dit jag är idag, i min hemstad Halmstad. En sak vill jag klargöra, att under min tid i Försvarsmakten har jag alltid hört folk som beklagat sig över att man inte kan komma dit man vill. Jag är ett exempel på att detta är möjligt, att byta förband är inga konstigheter.

Jag hade som avsikt att en dag återvända till Halmstad för att bosätta mig och att jobba som soldat. För den största anledningen till att jag idag jobbar på Lv6 är för att jag ville ha kvar den sociala biten av mitt liv som jag hade innan jag blev soldat, det är ju så att man får offra en del utav sin fritid i Försvarsmakten. Lv6, precis som många andra förband är mycket proffsiga, jag trivs oerhört bra som luftvärnssoldat och jag ångrar aldrig att jag valde detta yrke som mitt jobb för ger man mycket får man mycket tillbaka vare sig det är utbildning, vänner eller bra erfarenheter som senare kan komma till nytta i livet, yrket i sig är mycket roligt och spännande och jag har verkligen fått lära mig att ta ansvar och fått mycket förståelse om det militära, men man måste vara insatt för att förstå hur verkligheten går till på riktigt.

Fredrik Rapp Ledningskompaniet Lv6

Officiell blogg

Armébloggen är ett forum för dig som är intresserad av armén och markstridsfrågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Per Nordberg 29 juli 2012 20:49

    Bra skrivet Fredrik, och en intressant vinkling av soldatlivet. Jag hoppas du stannar länge hos oss på Ledningskompaniet.
    mj Per Nordberg

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *