Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Medaljparad i Pakistan

Armébloggen

I slutet av mars genomfördes medaljparad för United Nations Military Observer Group in India and Pakistan (UNMOGIP). Medaljparaden genomförs normalt en gång på hösten och en gång på våren varje år.

De militärobservatörer som tjänstgjort 90 dagar eller mer tilldelas FN-medaljen och de som tjänstgjort 270 dagar eller mer tilldelas en siffra att montera på släpspännet.

Medaljparaden leds av ”Chief Military Observer” (CMO), som i UNMOGIP också är ”Head of Mission” (HoM). För närvarande är det GenMaj Paul Gloodtdofsky från Uruguay.

Pakistanska Armén ställer upp med honnörsstyrka, inklusive säckpipeblåsare.

UNMOGIP är en förhållandevis liten mission med endast 44 militärobservatörer (inklusive CMO) från 9 länder (varav 6 från Sverige). I gengäld är det en av de äldsta. UNMOGIP har funnits på plats i Indien och Pakistan sedan 1949 för att övervaka det omstridda Kashmir-området.

Kn Stefan JOHANSSON/ MIO

Officiell blogg

Armébloggen är ett forum för dig som är intresserad av armén och markstridsfrågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

  • Berndt Grundevik 9 juni 2012 08:21

    Kn Johansson
    Fortsatt lycka till i ett viktigt missionsområde
    Hälsningar Berndt Grundevik

  • Robert Nilsson 8 juni 2012 17:11

    Äntligen

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *