Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

KS24 genomförde Erfarenhetsseminarie efter sin insats i Kosovo

Armébloggen

 

Deltagare KS24 Erfarenhetsseminarium, Foto Mj Erik Settergren, KS24

 

Under en dag genomförde KS24 sitt Erfarenhetsseminarie efter fullgjord insats i Kosovo. Seminariet hade lockat fler deltagare än vanlig, vilket var extra tillfredsställande för såväl ATS, som KS24.

 

Insatsen i Kosovo hamnar av olika anledningar allt som oftast i skuggan av den insats som bedrivs i Afghanistan. ”Er insats är lika mycket värd som den som genomförs i Afghanistan”, sa General Berndt Grundevik efter medaljeringen av KS24. Generalen anser att den svenska modellen för hur vi genomför våra insatser är bra. Han flaggade dock för ett par tänkvärda medskick till nytänkande.

 

Några av de saker som diskuterades var:

  • Bemanning/rekrytering
  • Utbildningsmodell
  • Säkerhetsanalys
  • Skriftlig dialog
  • Utveckling av ledningssystemet

 

Att inom ramen för ett krympande svenskt styrkebidrag och med ”dubbelhatt” på CO SWECON fortsatt verka med hög effekt och säkerhet kräver en noggrant uttagen kontingent. Att hitta alla kompetenser och ha en bra fördelning på ålder, kön mm inom ett och samma uppsättande förband i Sverige blir utmanande. Det var därför extra intressant för KS26 som bemannas av Ing2 i Eksjö att lyssna till de erfarenheter som KS24 redovisade.

 

 Kn Thomas Rydh,  PIO KS24

 

 

 

 

 

Officiell blogg

Armébloggen är ett forum för dig som är intresserad av armén och markstridsfrågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *