Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

KS25 är på plats i Kosovo

Armébloggen

Det var en nöjd Överste Niclas Wetterberg som hälsades välkommen av Chefen KS24, Överste Magnus Eriksson på Pristina Flygplats.

Efter några intensiva månaders befattningsutbildning har KS 25 äntligen landat i Kosovo.
– Trots att det smärtar att lämna fru och barn i ett drygt halvår, väntar ett fantastiskt intressant och spännande arbete i gott sällskap, både med svenska och internationella kollegor, sa nye kontingentschefen överste Niclas Wetterberg vid ankomsten.

Det var mycket att titta på då KS25 bussades mellan Pristina Flygplats och Camp Film City.

En varm och solig eftermiddag landade KS25 i Kosovo och det var ett gäng laddade män och kvinnor med blandad erfarenhet som anlände.
Det blev en för många intressant busstransport mellan Pristina flygplats och Camp Film City. För vissa var det första gången i Kosovo vilket innebär många intressanta och vackra iakttagelser, för andra som varit i landet tidigare så var det kanske ett kärt återseende.

Väl uppe på Camp Film City, mötte delar ur KS24 upp och efter några korta välkomsthälsningar och lite logistikinformation, så genomförde de båda kontingenterna en hälsning på sedvanligt hockeymanér.

Chefen KS24, Överste Magnus Eriksson hälsar KS25 välkomna till Kosovo och Camp Film City, denna varma och soliga dag.

Det var en laddad kontingentchef som anlände till Camp Film City. Och trots att personalstyrkan är något färre än tidigare är arbetsuppgifterna i stort desamma, med undantag för en del administrativa uppgifter som från och med nu kommer att skötas hemifrån Sverige. – Jag ser fram emot utmaningen, säger överste Niclas Wetterberg.

 

Varför är KS25 i Kosovo?

Syftet med insatsen i Kosovo var inledningsvis 1999 att upprätthålla fred och säkerhet i regionen och att garantera rörelsefrihet för alla medborgare inom regionen, oavsett etnisk tillhörighet. Efter självständighetsdeklarationen 2008 tillkom dessutom uppgifter att stödja uppbyggnad av professionella, demokratiska och multietniska säkerhetsstrukturer.
Uppdraget som KS 25 tar över nu består i huvudsak av samverkan med lokalbefolkning och att stödja Kosovos uppbyggnad, sk. Säkerhetssektorreform (SSR).

Text och foto: Kn Thomas Rydh, PIO KS24

 

Officiell blogg

Armébloggen är ett forum för dig som är intresserad av armén och markstridsfrågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

 • Jonas Fröberg 1 april 2012 11:58

  Till FM Info i allmänhet och kn Rydh i synnerhet

  Varför framhålls att översten skall vara ifrån familjen i ett halvår, vilket är en sanning med stark modifikation då jag antar att även kontingentschefer har leave. Inte heller ligger Kosovo vid världens ände precis. Dessutom delar han ju just detta med alla i kontingenten så det är heller inte unikt för just honom.

  Vore det inte av större intresse för oss läsare att få veta lite om överstens professionella meriter som fört honom till denna ansvarsfulkla post? Var kommer han i från, vad har han gjort innan denna placering som gjort honom skickad till detta jobb? Är han ur FV, A eller M?

  Både läsare, uppdraget och översten förtjänar en mer fakta fylld artikel än en allmän "resebetraktelse" över ankomsten som kunde varit en kopia av tidigare lliknande diton.

  mvh

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *