Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Om FS 40

Fortsättningsstyrkan (FS 40) är den 40:onde svenska styrkan i ordningen som stödjer de afghanska säkerhetsorganisationerna i att bibehålla och utöka säkerheten i Afghanistan.

Vid årsskiftet 2014-2015 övergick insatsen från International Security Assistans Force (ISAF) till Resolute Support Mission (RSM).  FS 40 är således den trettonde styrkan under de nya mandaten.

Tjänstgöringsperioden i Afghanistan är från november 2020 till maj 2021.

Kontingentschef (CO, Commanding Officer) är Överste Ola Hansson.

Uppsättande förband i Sverige är Göta Ingenjörregemente (Ing 2).

I FS 40 ingår, med placering i:

Mazar-e-Sharif

  • Stabspersonal till den multinationella staben i Afghanistans norra region
  • Sjukhuspersonal till det tyska fältsjukhuset
  • En nationell stödenhet till de svenska styrkorna

Kabul

  • Stabspersonal och en logistiksoldat.