Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Ny stabschef i TAAC-N

afghanistanstyrkan

I lördags var det dags för den nya tyska stabschefen i TAAC-N att ta befälet. Överste Peterat lämnade över befälet efter 7,5 månad som stabschef till överste Gellekum. Tal och medaljering av den gamla stabschefen genomfördes i regnet och särskilt inbjudan VIP gäster bjöds på efterföljande balkanbuffé. Sverige var självklart representerat i både stabens uppställning och bland VIP gästerna.

Nedan följer några bilder från ceremonin.

Adam
Public Affairs Officer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

2 kommentarer

 • Catarina 22 mars 2021 19:32

  Tråkigt att det regnade vid ceremonin! Hoppas maten smakade väl för alla! Måste vara Skönt att få åka hem efter 7,5 månad.
  Kul att se alla bilder.

  En mamma bland alla mammor.

 • Anne-Lie 22 mars 2021 21:00

  Det händer mycket hos er, den ena samlingen efter den andra. Synd att ni fick så dåligt väder.
  Anne-Lie - mamma till en av tjejsoldaterna

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *