Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Mongoliets armé 100 års jubileum

afghanistanstyrkan

Dagens mongoliska armé grundades 18 mars 1921. Som en del av Sovjets röda armé. Under senare år har armén reformerats och benämns idag General Purpose Force.

Mongoliska soldater finns eller har funnits i fredsbevarande insatser i Syd Sudan, Sierra Leone, Etiopien, Kongo, Eritrea, Västsahara och Afghanistan. De var också en del av den Belgiska kontingenten i Kosovo 2005-2006.

I Mazar-e-Sharif firades 100 års jubileet med sång- och dansuppvisning av de Mongoliska soldaterna. Detta var mycket uppskattat. Särskilt imponerande var uppvisningen av Mongoliskakampsporter.

Vid Pennan Richard.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

2 kommentarer

  • Anne-Lie 20 mars 2021 19:28

    100 års jubileet var mycket trevligt, tyckte min dotter. Dansen, sången och kampsporten. Roligt att de fick vara med i firandet.
    Anne-Lie/mamma till en av tjejsoldaterna

  • Catarina 21 mars 2021 12:30

    Vad trevligt att se hur man firar i andra kulturer!

    En mamma bland alla mammor.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *