Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FS 40 har passerat halvtid

afghanistanstyrkan

Nu har vi redan avverkat lite mer än halva vår insatstid och denna tiden har verkligen gått fort! Vi har redan påbörjat planeringen för hur FS 40 avveckling skall gå till även om NATO än så länge inte tagit något slutgiltigt beslut om hur framtiden ska se ut för Resolute Support. Min känsla är att tiden bara flyger iväg! Förutom att vi genomfört mycket arbete inom våra ordinarie arbetsuppgifter så har vi även genomfört många olika arrangemang som bidragit till gemenskap och god sammanhållning både inom kontingenten men också mellan de olika truppbidragande nationerna.

Att tiden går så fort tror jag bland annat beror på att vi alla har många olika uppgifter att lösa med mycket planering för olika typer av händelseutvecklingar. Vi har varit och kommer bedömt även framgent befinna oss i en osäker och dynamisk tid där framtiden kan ta sig många olika uttryck. Det medför att vi behåller ett fokus som gör att tiden bara rusar iväg. Men tiden går också fort utifrån att vi trivs mycket bra med våra arbetsuppgifter, våra internationella arbetskollegor och att vi har en god sammanhållning inom kontingenten. Den positiva stämningen och hjälpsamma attityden mellan alla deltagare i denna multinationella insats är också en stark bidragande orsak till vår trivsel. Min uppfattning har sedan starten av vår insats varit att alla deltagare, oavsett nation, verkligen har en genuin inställning till att vi ska lösa vårt uppdrag och mångfasetterade uppgifter tillsammans. Det innebär att man delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper vilket bidrager både till ett effektivare men också ett roligare samarbetsklimat som man verkligen vill vara en del av.

Vidare vill jag uttrycka att jag är både stolt och väldigt tacksam för det fantastiska arbete som alla svenska medarbetare har gjort och dagligen gör här i insatsen. Jag erhåller nästan dagligen positiv feedback från alla svenskars prestationer. Denna feedback är väldigt rolig att få men den bidrager också till att göra mitt egna arbete så mycket enklare. Så nu gäller det för oss att alla fortsätta med denna professionella inställning till vår uppgift den resterande tiden också. Trots att vi trivs så bra här så finns det såklart alltid en hemlängtan till våra familjer och andra anhöriga. Så till er anhöriga vill jag avslutningsvis ge mitt stora tack! Samtidigt vill jag uppmana er att fortsätta med ert ovärderliga stöd och hålla ut, så hoppas jag att vi senare i vår kan sammanfatta denna insatstiden genom att tiden bara har flugit iväg!

CO FS 40

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *