Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

DANCON Marsch part II

afghanistanstyrkan

I december genomförde ena halvan av den svenska kontingenten DANCON Marschen. För några veckor sedan var det dags för den andra halvan av den svenska styrkan att genomföra samma marsch. För att citera beskrivningen från det förra blogginlägget:

”Förkortningen DANCON står för Danish Contingent precis som SWECON står för Swedish Contingent. DANCON marschen har varit en tradition för danska försvarsmakten sedan den introducerades 1972 på Cypern av danska FN-soldater, sedan dess har Danmark bjudit in sina allierade i olika insatsområden att delta i DANCON marschen.”

Denna gång vaknade vi till perfekta förutsättningar. Luften något bättre än vanligt denna morgon, gassande sol och tvåsiffrig värme på termometern. Både våra kära svenska samt finska kollegor fixade vätskekontroller längs vägen och flertalet internationella kollegor deltog i marschen tillsammans med oss. En strålande dag!

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

1 kommentar

  • Anne-Lie 24 februari 2021 14:47

    Snart är hela styrkan på plats igen...Tror att ni längtar lite efter varandra.
    //Anne-Lie - mamma till en av tjejsoldaterna

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *