Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

All träning är färskvara

afghanistanstyrkan

Under FS40:s utbildningstid i Sverige lades mycket tid på enskild individs förmåga att hantera sina vapen. För att upprätthålla kompetensen så fortsätter givetvis träningen också på plats i Afghanistan. Till vår hjälp har vi en mindre skjutbana inne på Camp Marmal. Eftersom banans längsta skjutavståndet är 25 meter bjuder den på goda möjligheter till att träna pistolskytte, dock så är den lite för kort för vissa AK5 övningar (AK5C har ett praktiskt skjutavstånd på 400 meter). Men vi gör vad vi kan med det vi har och som ansvarig för vår utbildning här nere kan jag glatt konstatera att vi håller en hög nivå på vårt skytte.

Förutom skytte är fysisk träning något som är viktigt, inte bara för att kunna bära runt på all stridsutrustning utan även för att orka med de ofta långa arbetsdagarna. Tyvärr har inomhusgymmen tvingats stänga på grund utav COVID-19. Men tack vara det oftast varma vädret har vi kunnat använda utomhusgymmen, som med lite fantasi funkar nästan lika bra som ett gym hemma i Sverige.

Tack vare storleken på campen så finns det även goda löpmöjligheter. Dock så måste man vara uppmärksam på luftkvalitén innan man ger sig ut, då den många gånger kan vara rätt dålig på grund av röken från Mazar-e Sharif där invånarna eldar allt de får tag i när det är kallt.

Sebastian
Utbildningsansvarig

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

1 kommentar

  • Den för gamle 12 februari 2021 15:47

    Bra där, ha det så gott allihopa!
    // Den gamle

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *