Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FS 40 medaljerades

afghanistanstyrkan

I fredags förra veckan medaljerades den del av svenska kontingenten som befinner sig på Camp Marmal.

Svensk personal ställde upp tillsammans med tyska och luxemburgska kollegor för att tilldelas Natos tjänstgöringsmedalj för insats i Afghanistan.  Kriterierna för att tilldelas medaljen är minst 30 dagars kontinuerlig tjänstgöring.

Stabschefen, en tysk överste höll tacktal till deltagarna för att sedan lämna över till den tyska generalen som är chef över Natos styrkor i norra Afghanistan där del av svenska kontingenten ingår. Efter att generalen hållit sitt tacktal tilldelades medaljerna till respektive mottagare.

Adam
Public Affairs Officer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

2 kommentarer

 • Catarina 31 januari 2021 18:28

  Grattis till medaljerna!
  Väl värda utmärkelsen!

  En mamma bland alla mammor.

 • Anne-Lie 31 januari 2021 19:29

  Förstår att det var en högtidlig stund, ni är värda alla medaljer ni kan få, ni gör en fantastiskt insats därborta. Och vi som föräldrar känner oss också lite stolta att vår dotter gör en insats utomlands.

  Anne-Lie - mamma till en av tjejsoldaterna

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *