Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Från Pinky till Yxa

afghanistanstyrkan

Under föregående vecka hölls pinkyceremoni för pinkysarna i FS 40. De som inte har varit ute på internationell insats tidigare benämns för pinky fram till dess att pinkyceremonin är genomförd.

Pinkyceremonin leddes av gammelyxan det vill säga den person som genomfört flest internationella insatser med hjälp av sina yxor (övriga som gjort internationell insats). Efter en rolig kväll med tävlande så avslutades kvällen med att pinkysarna utnämndes till yxor och därefter bjöds det på årets första grillning.

För att inte avslöja för mycket så skriver vi inte mer om det. Ni som vet, ni vet och självklart inmundigades den fantastiskt goda pinkydrinken (hemliga ingredienser men självklart alkoholfri).

Adam
Public Affairs Officer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

2 kommentarer

 • Catarina 26 januari 2021 10:38

  Härligt att ni firar det som går att fira med god mat och tävlingar! Snygga Pinkymärken! Kul att vi här hemma får ”vara med”.

  Var rädda om er & ta hand om varandra!

  En mamma bland alla mammor.

 • Anne-Lie 26 januari 2021 12:13

  Det händer många olika saker hos er borta på Campen. Ni verkar ha haft en trevlig och avslappnande kväll.
  Roligt för oss här hemma att få läsa. Pinkydrinken var säkert något riktigt upp-piggande.
  Anne-Lie - mamma till en av tjejsoldaterna.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *