Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Vi kan kalla det ÅSA

afghanistanstyrkan

NSE, vad är det?
Förkortningen står för National Support Element och är en funktion som i stora drag tillser att lösa de uppgifter som krävs för att den svenska personalen på plats i insatsområdet skall ha det så bra som möjligt.  Det kan inom exempelvis logistikspåret innebära att vi tillser att materiel skickas till och från insatsområdet, något som måste hanteras samt administreras genom ett samarbete mellan personal på plats samt personal hemma i Sverige. Vi hanterar även alla former av personalfrågor och ser till att allt ordnas kring våra resor till och från Afghanistan. Vi ordnar allt det administrativa på vårt svenska kontor samt sköter kontakten med våra kollegor hemma i Sverige.

Sedan är även vår viktiga uppgift att verka som en knutpunkt – på NSE finns alltid en kanna kaffe och ibland svenska kakor. Ibland kan kontoret bli lite av en fritidsgård, men då är det bara att säga att det finns kakor i ett annat rum, då blir det lite lugn och ro igen. Skämt åsido, hit är alla välkomna! Om vi själva skulle sätta en synonym på vårt NSE vill vi säga: ÅSA. Förkortningen för återsamlingsplats.

På vårt svenska NSE arbetar just nu vi två, Henrik och Linnea.

Några ljusglimtar från vårt kontor

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

2 kommentarer

  • Catarina 21 december 2020 21:49

    Heja Henrik & Linnea som håller fritidsgård med swedish fika för våra kämpar! Ta hand om Er!

    En mamma bland alla mammor

  • ILO 24 december 2020 10:49

    God Jul och Gott Nytt År önskar jag till er alla. Ta hand om varandra och många kramar från ”den för gamle”
    //ILO

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *