Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Lucia

afghanistanstyrkan

13 December, en svensk högtid som inte får glömmas. På svenska NSE:t i Mazar-e Sharif firades Lucia tillsammans med våra internationella kollegor och kamrater. Det bjöds på ett anpassat Luciatåg med sång, svensk lussefika och självklart glögg. Hela eventet ägde rum utomhus där vi tänt upp en eld för att få värme och en högre mysfaktor. Tyvärr var vädret inte på vår sida, snö och blåst gjorde att Lucias ljus slocknade och stjärngossens strut blåste av men det blev ett lyckat event och de följande dagarna har beröm och tacksamhet öst över svenskarna från de inbjudna gästerna.
Nu känner vi att julen närmar sig, även här i Afghanistan.
En särskild hälsning går till våra anhöriga hemma i Sverige i dessa juletider, ni finns med oss i våra tankar och vi vet att vi finns med er i era tankar.

Luciatåg med en stjärngosse, tärnor, en tomte, vår Lucia och en livs levande julgran.

/Adam, Stjärngosse

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

1 kommentar

  • Catarina 15 december 2020 16:04

    Trevlig lucia till er alla!
    Härligt att se att ni haft både lussetåg med glögg, lussebullar och framförallt gemenskap tillsammans när ni är långt borta från era anhöriga. Vi längtar tills ni är hemma hos oss!

    En mamma bland alla mammor

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *