Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FS 40 tar befälet

afghanistanstyrkan

Chefen FS 40 övertar befälet.

Under onsdagskvällen genomfördes Change of Command där CO FS 39 överlämnade den svenska fanan till CO FS 40. Trots att både mörker och kyla dragit in över norra Afghanistan under den senaste veckan råder ett lugn över de två svenska kontingenterna denna kväll. FS 39 är efter sju månader i insatsområdet förväntansfulla över att återigen få komma hem till sina nära och kära hemma i Sverige medan vi i nya fortsättningsstyrkan är motiverade att vidta arbetet. Ett gott samarbete och en professionell överlämning har genomförts under de två veckorna som snart passerat, FS 40 är redo att överta rodret på Camp Marmal. Göta Ingenjörregemente är det uppsättande förbandet för FS 40, ett förband som frekvent varit en del av Sveriges bidrag i Afghanistan.

Översten FS 39, Brigadgeneral Meyer (chef över TAAC-North) och Översten FS 40 signerar Change of Command.

Överlämning Senior Non-Comissioned Officer.

Översergeant Sebastian övertog i samband med ceremonin rollen som Senior Non-Comissioned Officer (SNCO). Ett ärofyllt förtroendeuppdrag som innebär att han bland annat är länken mellan soldater och officerare.

Change of Command.

Efter årsskiftet är det 20 år sedan Sverige för första gången skickade personal till Afghanistan. När International Security Assistant Force (ISAF) avslutades år 2014 påbörjades Resolute Support Mission (RSM), ett uppdrag som fortfarande pågår där syftet är att stödja den Afghanska regeringen för att åstadkomma säkerhet för civilbefolkningen i det krigshärjade landet.

Det är med stolthet och ödmjukhet inför uppgiften som vi i FS 40 nu kliver in i rollen som det fyrtionde svenska truppbidraget i Afghanistan.  

/Sergeant Linnea, FS 40

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *