Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

5 skott i egen takt, eld!

afghanistanstyrkan

Vår närmaste skjutbana ligger inne på Camp Marmal, där kan vi öva med både automatkarbin 5C och pistol 88. Eftersom det är många nationer på campen som ska dela på två skjutbanor är trycket högt och man måste ha god framförhållning för att få skjuttid.

Varje torsdag i oktober har Swecon haft tillgång till dem och genomfört kompetenshöjande utbildning i både mörker och dagsljus. Fokus har legat på korta avstånd där vi övat både vapen och målväxling. Efter den här månaden känner jag att vi har höjt vår förmåga att verka med både skjutvapen och mörkerhjälpmedel.

Utbildningsofficer, Sergeant Fredrik

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *