Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Till minne av Kenneth Wallin

afghanistanstyrkan

Ikväll samlades FS 39 vid minnesplatsen på Camp Marmal för att hedra minnet av Kenneth Wallin som förolyckades i Afghanistan för tio år sedan.

Den 16 oktober 2010 skadades Kenneth i ett sprängdåd riktat mot det fordon som han färdades i. Kenneth var vagnchef i fordonet och det var på väg att undsätta en svensk patrull som befann sig i strid. En amerikansk sjuktransportshelikopter transporterade honom till det tyska fältsjukhuset på Camp Marmal men hans liv gick inte att rädda.

Kenneth Wallin blev 22 år och tilldelades postumt Försvarsmaktens förtjänstmedalj guld med svärd.

Det var en stämningsfull ceremoni där minnestal hölls av kontingentschefen och ljus tändes för Kenneth.

Våra tankar går till Kenneth och hans anhöriga.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *