Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Uppdukat för kräftskiva

afghanistanstyrkan

Aftonen den 15:e augusti plockade vi fram dekorationer för kräftskiva. Förberedelserna började tidigt på dagen med att tina kräftor och räkor. I köket kockade logistikchefen Linus en kantarellpaj och kantarellstuvning. Efterrätten stod i sedvanlig ordning personalchefen Angelina för och denna gång slängde hon ihop en äppelpajkladdkaka som avnjöts med vaniljvisp. Borden dukades upp med skagenröra, västerbottenspaj, färskt bröd, hemlagad aioli och färskpotatis. Än en gång blev vi mätta, så pass att en del blev tvungna att lägga sig raklånga.

Tålamodet när det kom till att skala kräftor varierade. Ett pillrigt jobb för lite mat, men ack så gott!

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *