Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nationaldagsfirande i Afghanistan

afghanistanstyrkan

Idag är det 6:e Juni och vi firar Sveriges Nationaldag. Dagen firas dels till minne av att Gustav Vasa valdes till Sveriges kung den 6:e juni 1523, då Sverige blev ett fritt rike och dels till minne av att 1809 års regeringsform skrevs under den 6:e juni 1809. Hur man firar är upp till var och en men för dem flesta innebär det en ledig dag från jobbet. För oss här fortsätter jobbet som vanligt oavsett vilken dag det är på året.  Att fira nationaldagen långt hemifrån i ett land med vitt skilda förutsättningar från vårat eget ger ett annat perspektiv på nationaldagens innebörd.

För att vi ska få fortsätta vara stolta så får vi inte sluta jobba.  Våra föregångares slit ska inte vara ogjort och därför måste också vi förvalta det som tas för givet. Allt i syfte att de som kommer efter oss skall få uppleva samma fantastiska land.

På Camp Marmal samlades vi idag på villan för att fira nationaldagen med, flagghissning, sång och tal från CO. Efter talet där han själv tog upp saker som gör att han vill hylla Sverige för, fick var och en i kontingenten säga några väl valda ord om varför vi vill hylla Sverige. Förutom COs självklara val som allemansrätten som ger oss möjlighet att åka skoter nästan var som helst, så kom också naturen, trygghet, skola, vård och omsorgen på tal.

 

 

FS 39

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *