Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

För att hedra veteraner

afghanistanstyrkan

Den 29 maj varje år firas veterandagen för att hylla de som deltar eller har deltagit i nationella, internationella militära eller civila humanitära operationer. Genom veterandagen högtidlighålls även minnet av de som har stupat och omkommit under sin tjänstgöring.

FS 39 har idag hedrat dessa veteraner under ceremoniella former vid minnesplatsen på Camp Marmal. Fram till idag har drygt 9300 svenskar tjänstgjort i Afghanistan. Av dessa har 31 skadats och fem har fått offra sina liv. Det är vår uppgift att minnas och hedra dessa kamrater som har fått betala det yttersta priset för sin insats och sitt engagemang. För så länge vi bär minnet av de fallna med oss kommer de att leva vidare.

Under ceremonin höll chefen för FS 39 ett tal som avslutades med kransnedläggning och en tyst minut till minnet av stupade och skadade kamrater.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *