Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FS 39 tar befälet

afghanistanstyrkan

”Efter en uggen dag sprack det upp, i samband med den svenska nationalsången bröt solen fram och spred en än bättre stämning över ceremonin. Det är med stolthet som den svenska fanan överlämnas till våra efterträdare FS 39. Jag känner mig mycket trygg med de förberedelser de har gjort. Vår resa för FS 38 tar härmed slut. Vi kliver av och lämnar över till våra efterträdare. Vi önskar dem allt gott och lycka till i sitt kommande värv.”

Magnus, CO FS 38

Den 12 maj lämnade FS 38 från Luftvärnsregementet över befälet till FS 39 från Artilleriregementet. Två kontingenter som under den senaste veckan har samarbetat för att FS 38 efter ett halvår i landet ska kunna återvända hem till Sverige medan FS 39 tar över ansvaret för den svenska insatsen i Afghanistan. En insats som har pågått i snart 19 år.

I normalfallet skulle överlämningen präglats av pompa och ståt men utifrån rådande omständigheter med COVID-19 genomfördes ceremonin i en mindre skala.

FS 39 vill tacka FS 38 för en väl genomförd överlämning som gjort att vi känner oss redo att överta rodret. Ett citat som följt oss sedan resan började är att ”ingen topp är för hög att bestigas!”. Vi ser fram emot att ta oss an de arbetsuppgifter och utmaningar som ligger framför oss.

/Kapten Angelina, FS 39

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *