Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

COVID-19 stoppar inte fältartisterna

afghanistanstyrkan

Under veckan skulle fältartisterna från Stockholm besökt FS38 här nere i Mazar. Bandet hade sedan tidigare förberett spellista som även styrkan hade fått vara med och önskat låtar till. Det skulle bli en sista del innan efterträdarna FS39 roterat ner för att genomföra HOTO. Alla såg mycket fram emot spelningarna med tanke på det jobb som genomförts för att förbereda inför detta.

Att få ner ett band fyllt med energi och låtar att samlas tillsammans för att lyssna och sjunga med till bidrar mycket till ökat stridsvärde och gemenskapen. Även att få möjligheten att bjuda till på en rejäl show för  de övriga nationerna på campen hade uppskattats.

I och med COVID-19 har mycket här i Afghanistan, Mazar-e Sharif ändrats, karantän, transport av utrustning, påskrivna hälsointyg, restriktioner för folksamlingar och mycket annat har kommit i vägen och gjort att vi fått ställa in det efterlängtade besöket. En tråkig nyhet för oss alla, både för styrkan och bandet hemma som skulle få möjligheten att hälsa på oss här nere.

Men hälsan går före.

Mycket förberedelser för HOTO har tagit upp våran tid nu inför våra efterträdares ankomst och som ett sken från ovan fick vi i veckan ett mejl från Martin, regissör fältartisterna en varm hälsning vi nu tänker sprida vidare till er också.

Tårögda stod vi framför skärmen som för stunden kändes som scenen uppriggad här på NSE med spotlights, högtalarsystem och gäster. En välbehövlig hälsning som fått batteriet att laddas på några extra procent. Vi tackar hjärtligt för detta och hoppas på att om ett år kunna läsa om när fältartisterna nere på Camp Marmal får hela campen att gunga.

Här kan ni lyssna till ”You’re the voice” av Fältartsterna FS38!

Ta väl hand om er där hemma.

 

 

Korpral Monique, FS38
Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *