Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Rådgivarens vardag

afghanistanstyrkan

Hello, How are you? How is your family? How is everything back home? How was your day? How was your week? So everything is good? My family is also well, I’m doing fine as well, the weather is still bad in Sweden, my fiancé is good as well, and the kids are growing fast.
Hälsningsfrasen vid varje möte är något längre än vi är vana vid hemma I Sverige. Artigheten är väldigt stor och man är sällan rakt på sak som många militärer är så vana vid. Det serveras te av varierande kvalisort och oftast är där något sött att tugga på. Vi i rådgivarlaget rådger om väldigt olika saker, allt från logistik, polisarbete, luftrumssamordning, underrätelsetjänst till samband och operationsplanering. Trots det så möter vi alla snarlika utmaningar som ofta handlar om att det saknas en del logiska förklaringar kring de valda metoderna som man arbetar med här.
Vår vardag är väldigt tacksam, vi har möjligheten att röra mycket på oss och vi alla är i stort sätt ute och möter våra Afghanska kollegor var eller varannan dag. Beroende på mötets innehåll så kvarstår lika mycket arbete efteråt i fortsatt planering och rapportering till våra högre chefer. I vanlig ordning så är det såklart ännu fler möten inom egen organisation, så ingen lider av direkt arbetsbrist.
Fredag förmiddag har vi vår såkallade ”low-ops”, där ingenting är planerat normalt. Så det brukar bli lite sovmorgon, städa rummen och ett träningspass för de flesta.

 

Korpral Monique, FS38
Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *