Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Fysisk fostran för FS38

afghanistanstyrkan

Att ha en funktionsduglig, hel och ren utrustning är självklart för militär personal som genomför skarpa uppgifter. Lika viktigt är det att kroppen, hjärtat och hjärnan hålls i trim.

Det är knappast någon hemlighet för någon att fysisk träning har en positiv effekt på alla dessa tre saker. Vid FS38 har vi tagit fast på denna tes genom en mängd olika träningsformer, individuella målsättningar och ambitioner.

Möjligheterna till variation i träningen är knappast begränsad. Utöver att det finns 3 offentliga gym på campen, fotbollsplan, vollyboll plan, badmintonhall så finns det också väldigt goda möjligheter till olika former av förflyttning till fots, cykel eller varför inte rullskidor. Då campen erbjuder ca 7 km i omkrets kan man utan problem springa, marscha eller cykla upp till en mil utan att behöva repetera samma sträcka flera gånger.

Det är inte enbart bland svenskar som träningsintresset är stort, vilket ofta leder till multinationella träningsgrupper med varierat innehåll. Bland annat genomförs varje vecka instruktörsledda spinning pass, crossfit pass, Freelethics pass (styrketräning med enbart kroppen som redskap) med mera, med mera.

FS38 har en fast träningstid varje vecka där vi försöker samla kontingenten för gemensam fysisk träning. Träningen som genomförs har varit väldigt varierande allt sedan vi började med rutinen och sträcker sig från crosstraining, till intervallpass på roddmaskin. Därtill kan läggas crossfit, löpning, samt Peters blandning av cykeltourer (tour du Hindukush, tour du Pamir osv.)

Vi har alla egna målsättningar med vår träning allt ifrån estetiska till nya målvikter i gymmet eller tider på milen. Det gemensamma målet för FS38 är att vi genom olika former av konditionsträning såsom cykel, löpning, marsch eller rullskidor tillsammans skall förflytta oss ca 10500 km vilket motsvarar sträckan från Halmstad till Mazar-e-sharif och sedan tillbaka igen. För närvarande håller vi tempot och kommer med stor sannolikhet hinna hem innan vi är fysiskt hemma igen.

Till dess hoppas vi alla vid FS38 att ni därhemma också håller tempot uppe och njuter av att belöna era kroppar med lite motion.

 

Korpral Monique, FS38
Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *