Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

TVÅ INTENSIVA BESÖKSVECKOR

afghanistanstyrkan

De två senaste veckorna har varit intensiva. De har varit präglade av besök vid FS 38. Föregående vecka passade chefen LV 6 på att besöka förbandet tillsammans med en delegation från Arméstaben som genomförde uppföljning av förbandet.

Ett späckat program mötte våra besökare  som i huvudsak kunde genomföra enligt plan. Under de dagar de varit vid här har de hunnit besöka olika delar i förbandet och fått en möjlighet att prata med personalen i de olika befattningarna. Detta har gett besöket en bra bild om våra uppgifter som genomförs på daglig basis.

Efter avslutad uppföljning sammanfattade delegationen från AST sina intryck och förbandet fick med beröm godkänt för genomförande och bemötande.

Chefen LV6 passade under besöket på att genomföra en orientering om framtiden för LV6 och den tillväxt som väntar förbandet fram till 2025 och bortom.  Under detta genomförande passade chefen dessutom på att fältbefodra vår S6 rådgivare Emil till fanjunkare. Det är en mycket glad Emil som nu kan titulera sig fanjunkare efter det att överste Anders tilldelat honom de nya gradbeteckningarna.

Innevarande vecka har vi besök från IntUtbE, våra efterträdare samt deras efterträdare, C FS 39 med personal- och logistikchef samt C FS 40 har i stort fått genomföra samma program som föregående besök men med den stora skillnaden att de faktiskt har gått att genomföra programmet till sin helhet. Det som har det kanske viktigaste för främst våra efterträdare, FS 39, är att få så mycket detaljer som det bara går rörande de områden som det kommer att verka i. Besök i staben samt besök vid rådgivningsplatserna vid camp Pamir i Kunduz samt camp Shaheen vid Masar-E Sharif.

Våra besökare är mycket nöjda med den information som förbandets personal har kunnat leverera till dem och är oerhört tacksam över att fått möjligheten att besöka förbandet.

Jag är mycket stolt över min personal vid FS 38 som visat stor professionalism i samband med besöket och är väldigt glad att vi därigenom hjälpt vår kamrater vid FS 39 och FS 40 till bra förberedelser inför deras kommande mission

Ledningsgruppen FS38 med företrädare från IntUtbE, C FS39, personal och logistikchef samt C FS40.

FS38 med delegation från Armèstaben och chefen LV 6.

Korpral Monique, FS38
Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

1 kommentar

  • Christer 7 mars 2020 17:32

    Gott jobb,
    Inte långt kvar nu. Men slappna inte av för det. Fortsätt så ända in i kaklet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *