Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En annorlunda julafton

afghanistanstyrkan

Julafton. Ännu har snön ej kommit till Mazar men glada är väl vi för de plusgrader och sol vi fått under de senaste veckorna.
Kontingenten har under föregående vecka förberett mycket inför juletiden. Redan på tisdagen kom ett stort lass med julmat samtidigt som vi lastade på några från styrkan att åka hem till Sverige att fira jul. Julmaten är nu inventerad, inlagd i kylarna och förberedd inför kvällens firande.

Inför julafton finns vissa obligatoriska åtgärder som måste ske, exempelvis bakande av julgodis och lussebullar, julmusten ska ställas på kylning, julklappar ska köpas och slås in, julrim och jullekar ska planeras och sist men inte minst ska Kalle Anka kunna visas i Villa Villekulla dagen till ära.

Hela kontingenten har under dagarna varit hjälpsamma och bidragit med hjälp och gott humör samtidigt som vi fortfarande jobbar under dessa dagar. Vissa rådgivare har varit ute på arbete medans andra varit inne på campen för dagligt arbete med rapporter, planering av verksamhet inför kommande år och planering av besök. Det har med andra ord varit julstress även här i Afghanistan.

Själva dopparedagen firade vi såhär:

Samtliga samlades efter 14:00 i Villa Villerkulla (vår svenska styrkas egna lilla samlingsområde) för att dricka glögg och förbereda maten, sill, Jansons frestelse, grönkål, köttbullar, prinskorv, julskinka och mycket annat gott. Efter julbord visades Kalle Anka och hans vänner följt av julklappslek.

Julen är för vissa den högtiden på året då nära och kära samlas för att gemensamt glädjas till paket och god mat. I år blir julen lite annorlunda för somliga, vi befinner oss i ett annat land, långt hemifrån, annorlunda klimat, andra omständigheter men viktigaste av allt är att vi har varandra och ert stöd där hemifrån, därför vill vi önska er alla från oss alla en riktigt god jul.

 

Korpral Monique, FS38
Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

4 kommentarer

 • Christer 25 december 2019 10:55

  Fint skrivet,
  Ser ut som ni haft en lika värdig Jul som oss på FS36 förra året.
  Sköt om er nu och jag önskar er en God fortsättning.

  • afghanistanstyrkan Christer 30 december 2019 15:47

   Tack Christer, god fortsättning önskar vi från FS38!

 • Robert Trupp 25 december 2019 12:03

  God jul och gott nytt år till er alla!

  • afghanistanstyrkan Robert Trupp 30 december 2019 15:46

   Tack detsamma Robert!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *