Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

BASKER AV

afghanistanstyrkan

Tända ljus, tal och kransnedläggning och en tyst minut.

Igår 26 november samlades FS38 utanför minnesplatsen inne på Camp Marmal för att hedra minnet av Jesper Lindblom som för 14 år sedan fick betala det yttersta priset efter en IED-attack.

Inne på minnesplatsen stod utlandsstyrkan i givakt, intågandes kom fanvakten och efter CO Överste Magnus Stegmark som höll ett minnestal.

”Jesper fick betala det yttersta priset för sin insats, sitt engagemang, för att Afghanistan i framtiden skulle bli en bättre plats att leva på.” 

Våra tankar går i dag främst till Jespers familj, vänner och alla de som stod honom nära. Men självfallet också till alla andra som under sin tjänstgöring här i Afghanistan och på andra ställen runt om i världen, fått plikta med sitt liv för sina insatser för världssamfundet och sitt land. Låt oss aldrig glömma dem.

”-Jesper, denna dag minns vi dina insatser och hedrar ditt minne.”

För att hedra Jesper skapade hans familj 2006 ”Stiftelsen Jesper Lindbloms Minne”

 

 

 

PAO Korpral Monique Latifi, FS38

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *