Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Hedersomnämnande

afghanistanstyrkan

Görgen vår logistikrådgivare visar upp sitt hedersomnämnande.

Vi säger ett stort grattis till Görgen som fått ett omnämnande av det finare slaget.

Text från Görgen:
Jag är otroligt stolt i dag, jag har fått ”letter of commendation” av chefen för Norra Afghanistans fredsstyrka tyske generalen Jürgen Brötz. Letter of commendation kan översättas till svenska som ett ”hedersomnämnande” med en medföljande motivering.

Jag fick det på kvällen när alla var uppställda och med facklor tända runt oss (stämningsfullt), jag fick stiga fram och överste Esdar från Tyskland läste upp motiveringen inför alla. Jag känner mig stolt och tacksam för denna utmärkelse. Nu har jag tio dagar kvar här nere och om 12 dagar så är jag hemma i Sverige igen.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

1 kommentar

  • anders uhlin 12 november 2019 15:35

    Grattis Görgen ! säkert välförtjänt. // fortOff FS23

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *