Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

En dag med polisrådgivaren

afghanistanstyrkan

Tillsammans med min motpart chefen för Counter Narcoticsavdelningen i Mazar-e Sharif

Mitt namn är Jimmy och jag tjänstgör som polisrådgivare inom TAAC-N. Idag så ska ni få följa med när jag ska ut och träffa chefen för Counter Narcotics avdelningen inne i Mazar-e Sharif.

Mötet idag är förlagt på eftermiddagen så det hinns både med ett besök på gymmet och att gå förbi kontoret för att se om det har hänt något under natten som kan vara av intresse att läsa in sig på innan man ger sig av till mötet.
Runt lunchtid så är det dags att ta på sig sin utrustning och ta sig bort till den tyska forceprotection plutonen som står för transporten och skyddet under dagen.

¨Dingon¨ ett av de fordon som används när vi behöver ta oss in till Mazar-e Sharif.

Eftersom kontoret för Counter Narcotics avdelningen ligger mitt inne i Mazar-e Sharif centrum så är det marktransport som gäller för att ta sig ut dit.

Efter en kort genomgång tillsammans med mina guardian angels (livvakter) så är det dags att göra sig klar för att åka ut till rådgivningsplatsen. Färden går tvärs igenom staden och man får möjlighet att se hur invånarna i Mazar-e Sharif lever, något som hade varit omöjligt om man enbart åkt helikopter ut till sina rådgivningsplatser.

Väl på plats så är det bara invänta att min tolk ska anlända för att sen sätta igång med dagens möte.
Dagens möte börjar som vanligt med lite småprat om hur det är med våra familjer för att sen gå in på hur avdelningens arbete har gått sen vi sist sågs.

Lyssnar på vad som har hänt inom provinsen innan det är dags för det som står på agendan för dagens rådgivning.

Därefter så bjuds det på en rykande het kopp te och samtal om hur vi kanske kan utveckla avdelningens metoder för att bli mer effektiva. Arbetet som avdelningen utför är en mycket viktig del i kampen mot heroinproduktionen och smugglingen inom Afghanistan samt att försöka minska narkotikamissbruket inom provinsen.

Ett kärt återseende med en gammal motpart som har fått rollen som biträdande chef för avdelningen efter en tids frånvaro.

När dagens möte är över så får jag höra av chefen att en av mina gamla motparter är tillbaka igen på avdelningen som biträdande chef så det blir ett glatt återseende innan det är dags att åka tillbaka mot Camp Marmal.

Två glada Guardian Angels efter ett väl utfört uppdrag.

Väl tillbaka på Camp Marmal så blir det en kort genomgång med chefen för force protection plutonen för att sen ta sig tillbaka till kontoret och skriva rapport om dagens rådgivning.

 

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 38.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *