Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Minnesstund för Kenneth Wallin

afghanistanstyrkan

Igår samlades FS 37 under fullmånens sken för att hedra minnet av Kenneth Wallin från I19 som stupade den 16 oktober 2010.

Det fordon som Kenneth var vagnchef för utsattes för en vägbomb när den var på väg att undsätta en svensk patrull som befann sig i strid. En amerikansk sjuktransporthelikopter transporterade honom till det tyska fältsjukhuset på Camp Marmal men hans liv kunde inte räddas.

Kenneth Wallin blev 22 år och tilldelades postumt Försvarsmaktens förtjänstmedalj guld med svärd.

Det var en mycket stämningsfull ceremoni där minnestal hölls av ställföreträdande kontingentschef överstelöjtnant Arne Boman och ljus tändes för Kenneth.

Våra tankar går till Kenneth och hans anhöriga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 40.

1 kommentar

  • Elisabeth Wallin 17 oktober 2019 22:06

    Så fint gjort av er på FS 37. ❤️

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *