Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Fältartisterna spred glädje i Afghanistan

afghanistanstyrkan

Försvarsmaktens fältartister spred glädje på Camp Marmal, Mazar-i-sharif, Afghanistan

Det har varit fem hektiska dagar för Försvarsmaktens fältartister på plats i Afghanistan. Totalt har de genomfört tre konserter och ikväll avslutas deras turné på svenskarnas egna samlingspunkt Villa Villekulla, här på Camp Marmal.

Förutom kvällens konsert har artisterna spelat för samtliga soldater på campen vid en stor konsert.

De hann även med en konsert för våra finska vänner, samt en VIP-spelning för den svenska kontingenten och deras samarbetspartners. Dessa konserter blev mycket bra tillfällen att synliggöra Sverige och Försvarsmakten för de 22 andra länders soldater som finns på campen.

Trots att vi bara är 27 soldater på plats här i Afghanistan har vi synts och hörts mest denna vecka!

Under konserterna har både svenska och finska soldater varit bejublade gästartister.

– Det har varit några fantastiska dagar här i Afghanistan och vi är supernöjda med förbandets förberedelser, säger Nicklas Thelin, fältregissör som ansvarat för besöket.

– Det är alltid en speciell känsla att träffa alla soldater och få utöva personalvård genom musik, avslutar Nicklas.

Nu återstår vård och att packning av utrustningen som ska återtransporteras till Sverige. Om cirka sex månader är fältartisterna tillbaka för att glädja våra efterträdare. De har verkligen något att se fram emot!

Text och bild: Henrik Eskilsson, PAO FS 37

 

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 39.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *