Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Det tyska fältsjukhuset

afghanistanstyrkan

 

På vår camp finns ett tyskt fältsjukhus som har beredskap för att ta emot traumapatienter som främst anländer med helikopter. De tar även hand om soldater med mindre skador samt genomför undersökningar. Sjukhuset har förutom en vårdavdelning med 35 platser även två operationssalar, en intensivvårdsavdelning, ett laboratorium och en ambulansenhet.

Gunilla ingår i traumatemet som medical planner. Till vardags jobbar hon främst med att undersöka campens lokalanställda, när de behöver genomföra medicinsk kontroll. Det gör hon tillsammans med sjuksköterskor och läkare från bland annat Kroatien och Nederländerna.

Sjukhuset är att jämföra med ett svenskt akutsjukhus, svårt skadade patienter kan efter första insatserna och stabilisering flygas vidare till andra sjukhus i Europa. Skadas en soldat utanför campen ska helikopterresurserna snabbt kunna påbörja insats och flyga patienten till avancerad vård inom en timme.

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 39.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *