Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Flygplatsen i Mazar-i-Sharif avgörande för ekonomisk tillväxt

afghanistanstyrkan

Mj Johann är vår flygsäkerhetsofficer, i hans uppdrag ingår att stöda utvecklingen av flygplatsen.

På flygplatsen som ligger direkt i anslutning till Camp Marmal tjänstgör major Johann i befattningen flygsäkerhetsofficer.

I uppdraget ingår att stödja utvecklingen av den civila flygplatsdelen för att bygga upp deras organisation. Målet är att den afghanska civila flygplatsorganisationen på sikt helt ska ta över flygplatsansvaret.

Det svenska bidraget är mycket uppskattat och major Johann har med sin bakgrund inom flygsäkerhetsarbete, bland annat inom FN, en unik kompetens för uppdraget.

I dagsläget är flygplatsen beroende av stöd från NATO och skulle inte kunna bedriva internationell luftfart utan stödet från bland annat Sverige.

 

Fakta om Mazar-e-Sharif International Airport

Flygplatsen byggdes av Sovjetunionen under kalla kriget. Flygplatsen stod klar år 1950.

2010 – 2013 moderniserades terminalen med hjälp av Tyskland och Förenade Arabemiraten, hela renoveringen kostade cirka 60 miljoner euro och tog tre år att genomföra.

I nuläget genomförs cirka 20 start och landningar per dygn. Förutom inrikesflygningar går det även att resa internationellt med Turkish Airlines som trafikerar flygplatsen.

Officiell blogg

Detta är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten som modereras av anställda ur FS 37.

1 kommentar

  • Jesper 5 juli 2019 01:54

    Va trevligt att ta del av ditt arbete Johann, du gör en grym insats!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *